Günlük Hayat, Tüm Yazılar

#‬80630

Kutluhan Aykut’un uzun uzun anlatılacak renkli ve hareketli bir işi var. Pitstop’ın video prodüksiyon bölümünde çalışıyor. Birçok sunumda açılışlar ya da kapanışlar, bazen ikisi birden, onun video çalışmalarıyla yapılıyor. İnteraktif oyunlarda, anketlerde, slayt animasyonlarda, kongrelerde kullanılan dijital çalışmalarda onun imzası var. “Elbette her yaptığım ekip işi. Fikir olmadan, metin olmadan görselleştirmem zor olurdu.” diyor. Ona göre bütün işlerde ortak imza Pitstop’ın. Radyo Televizyon mezunu olan Kutluhan, doksanlı yıllarda bir yıl Bursa’da, iki yıl da İstanbul’da radyoculuk yapmış. Henüz Pitstop’ın var olmadığı yıllarda bir radyoda staj yaparken, Pitstop’ın ortaklarından Barış ile tanışmış. “Barış staj yaptığım radyoda Gitar Club adıyla bir radyo programı yapıyordu. Gitar tekniklerinden söz ederdi. İlk gitarımı Barış ile birlikte aldık. Yıllar sonra Pitstop’ta karşılaştık.” diyor.

Pitstop öncesinde, radyoculuk dışında farklı birçok iş yapmış. 1996’da ‘Dünya Hava Oyunları’ görüntülerini, 1997’de ise bir seri spor belgeseli montajlamış. Ankara’da ilk evliliği sürerken bir web yazılım ajansında çalışmış. Çok sayıda flash animasyon hazırlamış. Evliliğini bitirip ajansın İstanbul şubesine geçmiş ve tam 4 yıl çalışmış. Kendine ait interaktif web yazılım firmasını kurmuş; ömrü bir yıl olmuş.

Ve sonunda Pitstop’lı günler başlamış. Başlarda dışarıdan çalışacağı tek bir iş için gelmiş Pitstop’a. Ardından bir iş, bir iş daha. İşleri evde yapıp getirirken birden Pitstop ekibinin ‘freelance’ çalışanı olmuş. İş gerektirdiği için bir gün bilgisayarı ile gelmiş. Birkaç kere daha geldikten sonra gidememiş. Kutluhan tam 2,5 yıldır Pitstop ekibinin bir parçası.

“Pitstop inanılmaz bir yer.” diyor Kutluhan. “İnsana verilen değer daha önce hiçbir yerde görmediğim bir şey. İşte bunu inanılmaz buluyorum. Birçok yerde yaptığınız işe teşekkür edilmez. Pitstop’ta ise size teşekkür edilir, değer verilir.” diye ekliyor. Pitstop’tan söz ederken sanki ayrı bir gezegeni anlatıyor.

Sosyal medyanın diliyle yeni bir ‘tag’ açıyoruz şimdi:

#80630

80630 Bağdat Caddesi’nin posta kodu. Aynı zamanda internette çoğunluğu Bağdat Caddeli olan kapalı bir grubun da adı. Üyelerini referansla kabul eden grup Bağdat Caddelileri birarada tutmayı amaçlıyor.

“Bu gruba kontrolleri aşarak kabul edildim.” diyor Kutluhan. 80630’un hayatını değiştireceğini henüz bilmiyor. “Kıbrıs’ta gerçekleştirdiğimiz bir kongre sonrası otelde odama çekilmiştim. Uykum kaçmıştı. 80630.com’a girdim. Hayli geç bir saatte 80630’da çevrimiçi olan birini gördüm. Ona bir merhaba diyeyim dedim. İzmirliydi, mesajlaşmalar, İzmir’e gitmeler gelmeler. Sonunda evlendik, üç yıldır evliyiz.” diyor. Eşini anlatırken sanki dünya büyüyor.

Bilgisayar, hayatının her döneminde önemli olmuş Kutluhan’ın. O kadar ki çocukken oyun bağımlısıymış. Oyunların çıkardığı sesleri ağzı ile çıkarmaya başlayınca,  oyun oynaması 6 ay yasaklanmış. “Senaryosu iyi oyunları seviyorum. Oyun oynadığım kadar oyun da yapıyorum.” diyor.

Oyun yapmak mı? Hiç şaşırtıcı değil bu. Asıl şaşırtıcı olan Kutluhan’ın ailesi. Neredeyse herkes sanat yapıyor. Kutluhan’ın bir ablası seramik sanatçısı, eğitim veriyor. Diğer ablası hem seramik yapıyor hem de stilist. Aslen müzisyen olan eşi ise resim ve desen tasarımıyla ilgileniyor; üç karma sergiye katılmış.

80630.com’da ikinci eşini bulan Kutluhan “Sosyal medyayı fonksiyonel kullanıyorum. Eskiden çok şey paylaşırdım. Ama artık sadece seyirciyim. Show-off biri değilim. Dünyada da hayatta da kendi kendimleyim” diyor.

Ne güzel ki, Pitstop da seninle Kutluhan.

Etiketler: Pitstop

Bunlar da ilginizi çekebilir